25 Ocak 2013 Cuma

Kandil Simidi

Sonunda yaptığım pasta,cakepop vb lezzetli yiyecekleri profesyonel şekilde yapıp satmaya kara verdim.Buna istinaden kendime bir de facebook hesabı açtım."meltem'in mutfağı" ilgilenenlere duyurulur ;)
Bir hevesle fb a fotoğraflarımı koyayım yaptıklarımın diye düşünürken malesef fena halde grip oldum ve çarşamba akşamından beri yatak döşek yatar oldum.
Çarşamba gecesi Mevlid Kandili olması dolayısıyle kandillerin vazgeçilmez lezzeti olan kandil simidi yapmıştım.Fotoğrafını paylaşınca tarifini soranlar oldu.Ben de buradan paylaşayım dedim hem bu bahaneyle belki burada yazdıklarımı daha fazla kişiyle paylaşabilirim diye düşündüm :)
Lafı çok uzatmadan -hem zaten halim de yok-tarifi veriyorum.Yapacak olanlara kolay gelsin,yiyecek olanlara afiyet olsun.
"Ayyy yok şekerim ben uğraşamayacağım" diyenlere de ben buradayım siparişlerinizi alıp seve seve yaparım diyerek tarife geçiyorum.

Meltem'in Kandil Simidi

1 bardak yoğurt
250gr margarin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
6 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Süslemek için
Susam ve çörek otu

Yumurtanın sarısını ayırıp daha sonra kullanmak için muhafaza edin.
Tüm sıvı malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra geri kalan malzemeleri de hamurunuza ekleyin yumuşak bir kıvam alana dek un ilave ederek yoğurun.
Hamurunuza simit şeklini verdikten sonra kenara ayrılan yumurta sarısını üzerlerine sürüp susam ve çörek otuyla süsleyin.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üstleri kızarana dek pişirin ve afiyetle yiyin hatta kandil olması nedeniyle sevdikleriniz ve komşularınızla paylaşın...

2 yorum:

  1. Canım benim öncelikle çok geçmiş olsun ve bu vesileyle geçmiş kandilinde mübarek olsun :)) Eminim yaptığın pasta ve akepoplar kadar lezzetli olmuştur.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim tatlım.Vallahi ne zamandır yapmıyordum öyle güzel geldi ki mis gibi mahlep kokusu sıcacık simitcikler ;) Senin de geçmiş kandilin mübarek ve tüm duaların da kabul olsun.öpüldün

    YanıtlaSil